Elisa mahdollisti Säihkeen somepäivitykset

Langaton verkko on tänä päivänä yksi suurtapahtumien edellytyksistä riippumatta siitä, ovatko kyseessä festarit vai partioleiri.

​Kun partioleirillä perinteisesti kehotetaan jättämään puhelimet kotiin, Säihkeellä on pyritty päinvastaiseen. Leiriläisiä on kannustettu jakamaan leirikokemuksiaan sosiaalisessa mediassa. 

- Haluamme uskoa ja muutosta viedään siihen suuntaan, että partioleiristä on mahdollisuus jakaa kokemuksia ja hetkiä reaaliajassa. Se laajentaa kokemusta, ettei olla jossain sillipurkissa täällä metsässä vaan koulukaveritkin näkevät, mitä siistiä tehdään, leirin varajohtaja Juho Pyörny sanoo. 

Haasteena partioleirin kaltaisissa massatapahtumissa on, ettei valmiina ole yleensä paikallista verkkoympäristöinfraa tukemaan leirin aikaista viestintää.

Säihkeellä Elisa on mukana varmistamassa sujuvaa nettiyhteyttä. Elisalta saatiin leirille tehokkaita wifi-tukiasemia vierailijaverkon pystyttämistä varten. 

- Kotimokkulataso ei pysty palvelemaan suurta määrää käyttäjiä. Saimme huipputason rautaa Elisalta siihen avuksi, kiittelee leirin tietoliikennepäällikkö Jarno Niemelä.

Wifi-yhteyden lisäksi Elisa vahvisti kännykkäverkkoaan alueella ennen leiriä.

- Eihän noista 4G-purkeista olisi ollut mitään hyötyä, jos olisi ollut ilmakaista tukossa, Niemelä toteaa.

Niemelä kertoo, että palautteiden ja raporttien mukaan laitteet toimivat leirillä erinomaisesti.