Usein Kysytyt Kysymykset

Usein Kysytyt Kysymykset


Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät nyt kätevästi yhdeltä sivulta! Askarruttaako jokin leiriin liittyvä asia? Tutustu rauhassa Säihkeen nettisivujen sisältöön ja alta löytyviin kysymyksiin. Mikäli vastausta kysymykseesi ei löydy, otathan yhteyttä Säihkeen tekijöihin.


Kysymyksiä ja vastauksia


Mikä on Säihke?
Säihke on Uudenmaan Partiopiirin kahdeksas piirileiri. Säihke on kesän suurin ja huiken nuorisoelämys, joka huipentuu kesällä 2017 piirileiriin Hangossa. Lue lisää Säihkeestä täällä!

Milloin leiri pidetään?
12.–20.7.2017.

Missä leiri pidetään?
Säihke rakennetaan Syndalenin harjoitusalueelle Hankoon. Kurkkaa leirialueelle: https://goo.gl/maps/eYKvMr2myHC2.

Leirialueen osoite on:

Säihke 2017
Tvärminnentie 850
10900 Hanko (Finland)

Miten Säihkeelle voi ilmoittautua?
Säihkeen ilmoittautuminen on päättynyt.

Mistä löydän Säihkeen pakkauslistan?
Kaikki Säihkeeseen liittyvät julkaistut materiaalit, mukaan lukien leirikirjeet ja leirille tarvittavien varusteiden pakkauslistan, löydät verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta (tai täältä).

Milloin rakennus- ja purkuleirit järjestetään?
Rakennusleiri järjestetään 8.-11.7.2017 ja purkuleiri 20.-22.7.2017. Rakennusleirille ilmoittautuneet voivat saapua alueelle jo perjantaina 7.7.2017, jollon alueella voi yöpyä.

Kenelle rakennus- ja purkuleirit on suunnattu?
Rakennusleirille voivat osallistua kaikki samoajat, vaeltajat ja aikuiset

Mitä rakennus- ja purkuleirit maksavat?
Rakennusleiri ja purkuleiri ovat ilmaisia.

Saako purkuleiristä talkoopalkkion?
Mikäli osallistut purkuleirille sen loppuun saakka, saat 40 euron hyvityksen leiritoimistosta.

Miten pääsen mukaan rakennusleirille?
Ilmoittautuminen rakennusleirille on päättynyt.

Mitä erityisruokavalioita leirillä on mahdollista noudattaa?
Säihkeellä ruoka on lähtökohtaisesti laktoositonta. Erityisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä, jotta kaikkiin ruokavalioihin voidaan varautua. Makumieltymyksiä emme voi huomioida. Huomioithan, että ilmoittamiasi allergioita ja erityisruokavalioita noudatetaan kaikilla leirin aterioilla ja erityisruokavaliot tarjoillaan omasta linjastosta. Ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmoittaa seuraavat erityisruokavaliot: vähälaktoosinen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, kasvisruokavalio (lakto), kasvisruokavalio (lakto-ovo), kasvisruokavalio (semi), kasviruokavalio (pescovegetaristinen), kasviruokavalio (pollovegetaristinen) ja vegaaninen.

Miten pääsee tietynlaiseen pestiin?
Kannattaa vilkuilla avoimia pestejä Säihkeen pestikoneesta, ja katsoa millaisia pestejä juuri nyt on auki. Voit myös ottaa yhteyttä johonkin osa-aluejohtajaan ja kertoa toiveesi tietynlaisesta pestistä!

Onko leirillä haikki?
Tällä kertaa ei ole tulossa haikkia, vaan ekskursio-seikkailupäivä. Lue lisää Säihkeen ohjelmasta verkkosivujen Ohjelma-osiosta!

Mitä on pop up -ohjelma?
Leirillä tarjotaan erilaisia aktiviteetteja, joihin on mahdollista osallistua ohjelmapuistojen lisäksi omalla vapaa-ajallaan. Toiset aktiviteeteista ovat auki koko leirin, toiset vain jonkun aikaa ja jokaiselle ikäkaudelle löytyy mielekästä tekemistä. Pop up -ohjelmiin kuuluu lisäksi aikuis- ja vaeltajakahvilan ohjelma, joka tarjoaa viihdettä leiripäivän iltana johtajille. Lue pop up -ohjelmien esittelyt, aikataulu ja tapahtumapaikat täältä.

Miten jako alaleireihin toteutetaan, ovatko saman alueen lippukunnat yhdessä?
Säihkeellä asutaan alueittain, eli kaikki saman alueen lippukunnat ovat samassa alaleirissä. Tämä alaleirijako helpottaa leirilippukuntien muodostamista ja tukee yhteistyötä alueen kesken. Alaleirikohtaisen leiriaikataulun löydät täältä.

Kuinka monta alaleiriä ja leirilippukuntaa Säihkeellä on?
Säihkeelle osallistuvat jaetaan kuuteen alaleiriin. Leirilippukuntia on yhteensä 26.

Miten ulkomaalaiset jaetaan alaleireihin?
Leirilippukunnilla on mahdollisuus ilmoittautua "isäntälippukunnaksi" leirillä. Kansainvälisiä partiolaisryhmiä tullaan siis sirottelemaan ympäri Säihkettä!

Nukkuvatko kaikkien eri pestien tekijät omissa leirilippukunnissaan koko leirin ajan?
Kyllä, lähtökohtaisesti kaikki majoittuvat omissa leirilippukunnissa.

Järjestävätkö lippukunnat itse bussikyydin Säihkeelle?
Kyllä, lippukunnat järjestävät itse omat yhteiskuljetukset piirileirille. Kuljetukset kannattaa järjestää mahdollisuuksien mukaan alueittain, koko alueen lippukunnille. Kuljetukset eivät ole leiriorganisaation vastuulla.

Saanko ottaa kännykän mukaan Säihkeelle?​
Saat, ja ehkä kannattaakin – Säihkeellä on nettisivut, josta saat kätevästi lisätietoa leiristä! Pakollinen kännykkä ei kuitenkaan ole.

Miten kännykän lataus onnistuu leirillä? Saadaanko leirilippukuntiin sähköt?
Leirilippukuntiin ei tule sähköä. Leirituotekaupasta löydät puhelimellesi latauspisteen, jossa voit ladata puhelintasi hintaan 5 euroa / 4 tuntia. Säihke-varavirtalähteet on mahdollista ladata maksutta. Säihke-varavirtalähteen voit ostaa myös leiriltä.

Onko leirille tulossa vierailupäivä?
Säihkeellä järjestetään vierailupäivä lauantaina 15.7. Tällöin perheenjäsenten ja ystävien on mahdollista tulla tutustumaan partioleiriin ja kesäiseen Hankoon. Vierailupäivän lipunmyynti on päättynyt. Mikäli olet ostanut lipun vierailupäivään, katso tarkempi ohjeistus ja päivän ohjelma täältä.

Voiko leirituotteita ostaa vielä leirin aikana?
Säihkeen leirituotekauppa toimii leirisuoralla. Se on avoinna aikoina, jolloin mahdollisimman moni leiriläisistä voi käydä ostamassa itselleen mieluisen leirituotteen. Leirituotteita on pyyhkeistä ja Säihkeen värisistä paidoista leirifrisbeehen.  Leirikaupassa voit myös painattaa itsellesi leiritunnuksen haluamaasi kankaaseen. Muista siis ottaa mukaasi T-paita, pyyheliina tai vaikkapa tyynyliina.

Mistä leirituotteiden verkkokauppa löytyy?
Säihkeen verkkokauppa on avattu, ja löytyy osoitteesta www.säihke2017.fi/verkkokauppa. Kivoja shoppailuhetkiä!

Minkälaisia kahviloita Säihkeeltä löytyy?
Säihkeen kahvilat tarjoavat monenlaisia herkkuja pieneen ja isoon nälkään. Niistä löydät suolaista ja makeaa välipalaa, karkkipäivän karkit sekä kylmät ja kuumat juomat. 

Kahvilat ovat myös ohjelman tuottajia: voit tulla viihtymään ja rentoutumaan kahviloiden ystävälliseen ilmapiiriin. Miltä tuntuisi istua rantakahvilassa juomassa kylmää juomaa, kun rantamänty humisee pääsi yläpuolella ja meri kohisee?

Milloin kahvilat ovat auki?
Not So Smoothie -kahvilan aukioloajat ovat:
Ke 12.7. klo 12.00-22.00
To 13.7. klo 9.00-22.00
Pe 14.7. klo 9.00-22.00 
La 15.7. klo 9.00-00.30
Su 16.7. klo 9.00-22.00
Ma 17.7. klo 9.00-22.00
Ti 18.7. klo 9.00-22.00
Ke 19.7. klo 9.00-00.30

Mitkä maksuvälineet leirillä käyvät?
Leirillä käyvät maksuvälineinä pankkikortit ja käteinen. Korteista saat lisätietoa leirimateriaalista, joka ilmestyy ennen leiriä.

Mikä on leirihotelli? Onko Säihkeellä oma leirihotelli?
Leirihotelli tarjoaa sinulle erityisen nautinnollisen leiriyön partiomaiseen tapaan teltassa. Tarvitset oman makuupussin, mutta muut hotellin varusteet löytyvät teltastasi. Hotellin on hinnoiteltu käyttäjäystävällisesti ja henkilökunta on erikoistunut palvelemaan asiakkaita usealla kielellä. Aamiainen tarjoillaan auringon noustessa mäntyjen katveessa.

Mistä leiritoimisto löytyy ja mitä palveluita sieltä saa?
Leiritoimisto on leirin hermokeskus. Sieltä löydät tekniikan helpdeskin, löytötavaratoimiston, kuljetuksen palvelut, ilmoittautumiset ja monet muut tarpeelliset leiripalvelut. Tule rohkeasti kysymään apua - Säihkeen reipas toimistotiimi on käytössäsi!