Yhteistyökumppanuudet

Yhteistyökumppanit rikastavat ja elävöittävät leiriä


Säihke rakennetaan yhdessä uusmaalaisten lippukuntien voimin. Mukana järjestelyissä on myös iso joukko partiolaisia yhteensä viidestä eri partiopiiristä ympäri Suomen sekä merkittävä määrä yhteistyökumppaneita yhteiskunnan eri sektoreilta. Tämä joukko tulee tekemään Säihkeestä houkuttelevan nuorisotapahtuman tuhansille eteläsuomalaisille lapsille ja nuorille. Yhteistyöaktiivisuuden ja aloitteellisuuden lisääminen on yksi partion strategian kolmesta painopistealueesta.

Leiriohjelmaa toteutetaan yhdessä mm. Metsähallituksen, TAT:n Yrityskylän ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Säihke on lisäksi yksi valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmahankkeista. Juhlavuosi näkyy leirillä muunmuassa Suomi 100 -ohjelmapuistossa ja Suomi 100 -illallisella. Myös yhteistyökumppanit voivat tuoda omia Suomi 100 -hankkeitaan osaksi leiriä.

Tapahtuman järjestelyjä on mahdollistamassa mm. Hangon kaupunki, Säihkeen verkkosivut on toteuttanut AtFlow, kevään tekijäseminaarin konferenssitilat tarjoavat Amiedu ja valmisruokatoimittaja Kruunu Herkku, joka osallistuu tapahtuman muonituksen suunnitteluun. Elements Music on jo aiemmin yhteistyöhengessä luovuttanut nimellisellä korvauksella Vadelmavene-kappaleen oikeudet Säihkeen markkinointiin ja viestintään.

Uudenmaan Partiopiiri rakentaa Säihke-leirille aitoja yhteistyökumppanuuksia, joissa molemmat osapuolet saavat tekemisestä lisäarvoa. Yhteistyö yritysten ja yhteisöjen kanssa tuo partion näkyväksi uusissa yhteyksissä ja paikoissa,  mikä puolestaan lisää partiotoiminnan näkyvyyttä ja vaikuttavuutta yhteiskunnassa. Yhteistyössä kumppaneiden kanssa partiossa voidaan toteuttaa ohjelmaa, kokemuksia ja palveluita, jotka eivät olisi osaamisen tai resurssien vuoksi muuten mahdollisia. Tavoitteena on tarjota lapsille- ja nuorille aiempaa mielenkiintoisempia ja kehittävämpiä kokemuksia sekä ikimuistoisempia palveluita.

Yhteistyökumppaneiksi etsitään sekä paikallisia että kansallisia yrityksiä, paikallisyhdistyksiä ja muita yhteiskunnan toimijoita. Säihke-projektissa tavoitteena on rakentaa Partio-kumppanuutta uudella tavalla, osaamista jakaen, ja yhteistyöhön etsitäänkin ensisijaisesti toiminnallisia ideoita eikä suoria tukea tavara- tai rahalahjoituksia.

Kiinnostuitko yhteistyöstä? Voit ottaa meihin yhteyttä koko kevään!


Juho Pyörny, juho@säihke2017.fi
yhteistyökumppaneista vastaava leirinjohtaja

Marja-Leena Räsänen, marja-leena@säihke2017.fi
resurssijohtaja, yhteistyöstä vastaava johtoryhmän jäsen