Alaleirit

Säihkeellä jokainen osallistuja majoittuu yhdessä Säihkeen kuudesta alaleiristä.

Säihkeen alaleirit


Säihkeellä jokainen osallistuja majoittuu yhdessä Säihkeen kuudesta alaleiristä. Alaleiri muodostuu siihen kuuluvista leirilippukunnista. Alaleiri on leirilippukuntien keskus ja luo tunnelmaa jokaiseen leirilippukuntaan koko leirin ajan. Oma alaleiri ohjastaa myös leiriarkeen ja ohjelma sekä ruokailuvuorot määräytyvät alaleirien mukaisesti. Yhdessä alaleirissä majoittuu 5-10 leirilippukuntaa. Leirilippukuntia on yhteensä 26. Lue alaleirien esittelyt alta!

Alaleireissä liikutaan merkittyjä polkuja pitkin eikä leirilippukuntien rajanauhoja ylitetä tai muiden leirien läpi kuljeta. Leirillä vallitsee hiljaisuus kello 23-07, jonka aikana alaleireissä ja leirialueella liikkumista ja turhaa melua tulee välttää. Hiljaisuus alkaa hiljaisella tunnilla kello 23-24 ja tämän aikana ei leirilippukunnissa tai alaleireissä saa liikkua ollenkaan.

Alaleirikohtaiset leiriaikataulut löytyvät Ajankohtaista-osion "Julkaistut infomateriaalit"-sivulta sekä täältä.

Tuike


Tuiketta johtaa Tuija Halonen ja alaleirin tunnusvärinä on ihana liila. Revontuli-teemaa symboloi alaleirin tunnus joka tuikkii ympäri metsää!

Alaleirin huuto: tulossa

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat: Muijalan Menninkäiset ja Vihterät, Loimu, Tulikettu, Välke

Hohde


Pinkkiä hohtavaa alaleiriä valvoo Riina Seppälä, joka on valinnut teemakseen ihanan hohtavat jalokivet!

Alaleirin huuto:

Se on varma, saletti:

Hohde, leirin timantti!

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat: Jalokiehiset, Tiuhti Viuhti ja Rubiini Matkalaukussa, Zircone, Karaatti, Kunziitti

Loiste


Loiste tuo leirille diskotunnelmaa! Alaleiriä johtaa Roosa ja Santtu Kurki, joiden tunnusvärinä toimii loistava turkoosi!

Alaleirin huuto:

Auringossa loistaa

kaiku huudon toistaa.

Discossa käy jytke

alaleiri LOISTE

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat: MÅGELI, Liskolanteet, Hile.

Kajo


Kajon johtaja Mikko Nurminen luo Hankoon vielä enemmän rantatunnelmaa Hawaii-teemallaan! Teemaan sopiikin hyvin alaleirin tunnusväri; auringonkajon keltainen!

Alaleirin huuto:

Mitä Kajo tarkoittaa?

Kajosta se kerrotaan!

Kuuluvat - Ahkerat - Juhlavat - Onnekkaat

Kajo - Kajo -Kajo!

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat: HMT ja MaPa Hyvinkäältä, Hulahula, Laava, Lei, Rajamäen Metsänkävijät.

Säde


Oskari Tolvanen luotsaa Säihkyvän vihreää alaleiriä, jonka teemana ovat tähdet!

Alaleirin huuto:

Sä, Sä, Sä, Sä, SÄDE!

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat: Paprikan Paluu, Pallomeri, Ursa Major.

Hehku


Leimuavan nuotin oranssi täyttää Hangon dyynit, kun Nestori Mäntysaaren johtama alaleiri Hehku valtaa kesäillat nuotioteemallaan!

Alaleirin huuto:

Huuda ja puhku,

Sammu ei hehku!

Alaleiriin kuuluvat leirilippukunnat:  Taikakuru, Hehkuvat Hukat, Keravan Korvenpojat, Kipinä!, Roihu, Vestan Liekki

Alaleiritoimistot


Alaleiritoimistot palvelevat leiriläisiä alaleirien sykkeessä. Alaleiritoimistot auttavat niin leiriläisiä kuin leirilippukuntien johtajistoakin mieltä askarruttavissa kysymyksissä ja leiriarjen ongelmissa. Alaleiritoimistojen ilmoitustauluilta löytyvät aina päivän ajankohtaisimmat uutiset sekä tapahtumat ja ilmoitustaulua kannattaakin vilkuilla muutaman kerran päivässä. Myös löytötavaroita kannattaa kysellä aina ensimmäisenä omasta alaleiritoimistosta. Leiriläisille saapuva posti jaetaan alaleiritoimistoon, josta alaleiritiimi jakaa sen oikealle vastaanottajalle. Toimiston läheisyyteen voi tulla viettämään aikaa esimerkiksi pelaillen erilaisia ulkopelejä.

Alaleiritoimistot ovat auki joka päivä kello 8-12 ja kello 14-18.

Leiritoimisto Panorama


Leiritoimisto Panorama sijaitsee muonituskeskusta vastapäätä. Leiritoimisto palvelee ja neuvoo leiriläisiä ja tekijöitä ongelmatilanteissa. Leiriläisen ensisijainen asiointipiste on kuitenkin oma alaleiritoimisto. Mikäli asia ei ratkea siellä, ohjataan leiriläinen leiritoimistolle.

​Leiritoimiston yhteydestä löytyy myös löytötavaratoimisto. Leiritoimisto palvelee päivittäin kello 8-14 ja 16-19. Aukioloaikojen ulkopuolella kiireellisiä asioita voi hoitaa soittamalla toimiston puhelinnumeroon.

Pestitoimisto


Leirille osallistuvat samoajaikäiset ja sitä vanhemmat osallistujat toimivat leirin aikana pestissä. Pestillä tarkoitetaan vapaaehtoistyötehtävää. Samoajien eli 15-17-vuotiaiden työtehtävät ovat osa-aikaisia ja kestävät 2,5 päivää. Yli 18-vuotiaat vaeltajat ja aikuiset toimivat vapaaehtoistyötehtävissä koko leirin ajan.

Leirillä on oma pestitoimisto, joka toimii leiritoimiston yhteydessä. Mikäli sinulla on kysyttävää pesteistä tai olet ilman pestiä, voit tulla tapaamaan meitä leiritoimistolle niin etsimme sinulle sopivan tehtävän. Tavoitat meidät leirillä päivittäin ja autamme sinua kaikissa pesteihin liittyvissä kysymyksissä leirin alusta loppuun saakka.

Vapaaehtoisiin työtehtäviin on ilmoittauduttu ennen leiriä ja saat tietoa leirin eri osa-alueiden toiminnasta parhaiten Säihkeen nettisivuilta. Pesteistä ja niihin liittyvistä asioista vastaa leirin henkilöstö osa-alue yhteistyössä leirin muiden osa-alueiden sekä tehtävien esimiesten kanssa. Pestitoimisto tarjoaa apua kaikille leirin tekijöille!