Esteettömyys

Esteettömyys leirillä.

Liikkuminen


Säihkeellä lähes kaikki ohjelmat ja aktiviteetit tapahtuvat majoitusalueiden läheisyydessä ja välimatkat siirtymissä on pyritty pitämään mahdollisimman lyhyinä. Tästä huolimatta saattaa liikkuminen kuitenkin tuottaa vaikeuksia ja tätä varten on Säihkeellä käytössä lainattavia apuvälineitä, jotka on suunniteltu helpottamaan maastossa liikkumista. Mikäli liikkuminen tuntuu liian haastavalta, järjestetään siirtyminen ohjelmiin muulla tavoin.

Suihkut ja WC:t


Säihkeellä wc-tiloina toimii bajama-tyyliset wc:t ja osa näistä on varattu inva-wc:ksi. Näitä wc-tiloja saavat käyttää ainoastaan niitä tarvitsevat henkilöt.

Suihkuissa on varattu oma yksityinen peseytymistila henkilöille, jotka eivät voi peseytyä yleisissä peseytymistiloissa (uskonto, liikuntarajoite, muu syy). Näihin peseytymistiloihin on esteetön pääsy, sekä riittävästi tilaa myös apuvälineiden kanssa toimimiseen.

Ohjelma


Säihkeen ohjelmat toteutetaan siten, että kaikki voivat niihin osallistua. Mikäli ohjelmaa ei voida toteuttaa täysin esteettömästi tiedotetaan siitä erikseen ja tarjotaan vaihtoehtoista ohjelmaa. Tällaisia ohjelmia voivat olla muun muassa kiipeilyä tai fyysistä voimaa vaativat ohjelmat.

Kansainvälisyys


Säihkeelle saapuu kymmeniä kansainvälisiä osallistujia seuraavista maista: Australia, Brasilia, Iso-Britannia, Espanja, Ghana, Kanada, Luxemburg, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Uganda ja Venäjä. Kaikki kansainväliset osallistujat majoittuvat yhdessä leirilippukuntien kanssa ja osallistuvat leirin normaaliin ohjelmaan tai pesteihin. Kaikki leirin ohjelma on mahdollista suorittaa myös englannin kielellä ja leirin virallisina kielinä toimivat sekä suomi että englanti.