Tutustumaan partioon!

Säihkeelle ovat tervetulleita kaikki – aiempaa partiokokemusta ei tarvita!

Tervetuloa unohtumattomaan kesäseikkailuun!


Kutsumme jokaisen kesäretkistä, valoisista öistä, naurusta ja hauskasta tekemisestä kiinnostuneen aikuisen mukaan Säihkeelle. Kyseessä on partioleiri, johon jokainen on tervetullut – partiotaustaa ei tarvita.

Leirillä on tarjolla hauskaa ja mielekästä tekemistä, joka koristaa myös kivasti CV:tä. Jokainen aikuinen toimii leirillä jossakin pestissä eli hoitaa tiettyä tehtävää. Pestiin saa perehdytyksen ja kaikki tehdään osana iloista tiimiä. Partiossa aikuinenkin oppii koko ajan uutta. Tällä hetkellä leirillä on auki monta mielenkiintoista tehtävää tekniikasta logistiikkaan ja leiriohjelmasta muonitukseen. Miltä kuulostaisi tivolin tai elokuvaretken järjestämiseen osallistuminen? Haluaisitko osaksi vesipuiston tai Yrityskylän tiimiä? Voisiko seikkailupuistossa tai Täydellinen maailma -retkellä olla unelmapestisi?

Lähtisitkö Hankoon seikkailemaan yksin vai kaverin kanssa? Jos päätät lähteä mukaan yksin, ei huolta, kaikille aikuisille on kaveriaikuisia. Etkö lähtisikin kesäleirille juuri näiden tyyppien kanssa?

1) Heippa! Olen Anna. Siviilissä opiskelen Tampereen Yliopistossa englannin kääntämistä ja tulkkausta ja käyn sivussa myös töissä. Partiota olen harrastanut jo melkein 17 vuotta, jonka takia mielelläni esittelen maailman parasta harrastusta siitä kiinnostuneille! Nähdään Säihkeellä :)

2) Heippa, olen Johanna. Olen aikuinen, joka eksyi takaisin partion pariin omien lasten harrastuksen kautta. Partioelämä on vienyt mennessään ja nyt ohjaan partiossa 10-12 -vuotiaiden ryhmää ja olen mukana myös lippukuntani hallituksessa. Hauskinta on huomata, että odotan joskus itse innokkaammin retkiä ja leirejä kuin kukaan muu. Säihkeellä vastaan vierailupäivän järjestelyistä. Muun leiriajan olen lippukuntani käytettävissä, nautin auringosta ja hiekasta varpaitten välissä.  Olen parhaimmillani, kun saan säännöllisesti kahvia, ruokaa ja unta. Tätä kaikkea on onneksi luvassa Säihkeellä!

3) Hei! Olen Tiina. Aloitin partion aikuisena, joten tiedän miltä sinusta voi tuntua. Olen luonteeltani iloinen ja aktiivinen. Puhun ruotsia, englantia, saksaa ja opiskelen myös venäjää, joten partioslangin kääntäminen onnistuu muillakin kielillä kuin tämän ilmoituksen kielellä. Säihke-leirillä vastaan yhteistyöstä Bioaika-rekan ja Yrityskylän kanssa. Haluatko kaiken parhaan mahdollisen irti leiristä? Silloin kannattaa valita minut kummiksi kertomaan, miten leirillä jaksaa ja oppii sekä tutustuu kaikkiin uusiin mahtaviin kavereihin!

4) Moikka, olen Teea. Arkielämässäni opiskelen lvi-insinööriksi ja työllistän itseni omassa yrityksessä. Partion lisäksi harrastan frisbeegolfia. Partiossa toimin oman lippukunnan hallituksessa sekä johdan nuorimpia partiolaisia, sudenpentuja. Lisäksi kuulun piirin peruskoulutusryhmään. Säihkeellä pestini on Tekniikan Help Desk eli otan vastaan tekniikkaan liittyviä vikailmoituksia ja ratkon niitä yhdessä muun tekniikan tiimin kanssa. Olen itse aloittanut partion edellisen Uudenmaan piirileirin, Huiman, jälkeen vuonna 2012. Huimalle osallistuin ei-vielä-partiolaisena. En pidä hampaat irvessä puurtamisesta, vaan asioista pitää löytyä jotain iloa ja riemua. Kun tehdään, se tehdään kunnolla, mutta pieni pilke silmäkulmassa.

5) Moi! Olen Pauliina. Arkipäiväni kuluvat töissä ulkomaankaupan parissa. Partion lisäksi käyn jääkiekko-otteluissa toimitsijana ja teen käsitöitä. Partiossa toimin sudenpentujen eli nuorimpien partiolaisten ryhmänjohtajana sekä kuulun piirin peruskoulutusryhmään. Säihkeellä pestini on Kutsuvieraspäällikkö eli vastaan leirille tulevien kutsuvieraiden ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä oman tiimini kanssa.  Tykkään tehdä asiat kunnolla, mutta turhaa pingottamatta. Partion pitää mielestäni olla aikuisellekin kiva harrastus ei vain paikka jossa puurretaan.

Partiossa kaikki ovat kavereita, mutta Anna, Johanna, Tiina, Teea ja Pauliina ovat ihan erityisesti käytettävissäsi leirielämään tutustumisessa. Tule mukaan seikkailuun!


Kun päätän lähteä Säihkeelle...


Säihkeelle ovat tervetulleita kaikki eli leirille voi hyvin tulla tutustumaan partioon, aiempaa harrastustaustaa ei tarvita. Partioon tutustujia kutsutaan leikkimielisesti ei-vielä-partiolaisiksi eli lyhyemmin evp:iksi. Ei-vielä-partiolaisena leirille osallistuminen mahdollistaa partioharrastukseen tutustumisen leirin muodossa ja samalla tutustumisen myös oman alueensa lippukuntaan ja sen partiolaisiin.

Ei-vielä-partiolaiset osallistuvat leirillä tavalliseen leirielämään ja ohjelmaan yhdessä muiden osallistujien kanssa. Partion ikäkausiin kuuluvat (7–22 -vuotiaat) osallistuvat leiriohjelmaan ja kaikki 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat toimivat pestissä. Vaeltajaikäisten (18–22 -vuotiaat) leiriohjelma sisältää pääosin pestissä toimimista, ja 15-17-vuotiaat leiriläiset toimivat leiriohjelmansa lisäksi osa-aikaisissa pesteissä leirin aikana. Olet tervetullut Säihkeen mukaan tekemään Säihkettä jo keväällä tai voit valita itsellesi leiripestin, jossa hommia tehdään vain leirin aikana. Leiripestit ovat haussa maaliskuussa 6.3. alkaen.

Leirille ilmoittautuessa ei ole välttämätöntä tietää tarkkaa pestiä, mutta kannattaa pohtia mikä osa-alue leiriorganisaatiossa kiinnostaa. Osa-alueet löydät Tekijöille-valikon alta. Täysi-ikäisille Säihke ei kuitenkaan ole pelkkää työntekoa, vaan vapaa-aika ja leirielämästä nauttiminen onnistuvat myös!

Leirillä majoitutaan teltoissa alueella, jota kutsutaan leirilippukunnaksi. Leirilippukunnat koostuvat yhdestä tai useammasta lippukunnasta (lippukunta on järjestö, joka järjestää partiotoimintaa omalla asuinalueellaan). Jokaisella osallistujalla on leirillä omasta ikäkaudesta vastaava aikuinen tukena ja turvana leiriarjessa. Jos sinä tai lapsesi ei ole ennen retkeillyt metsäleiriolosuhteissa, älä huoli; varusteiden hankinnassa ja lainauksessa autetaan mielellään! Ilmoittautumisen yhteydessä voi toivoa, minkä lippukunnan kanssa haluaa majoittautua. Ne osallistujat, jotka ei ole toivoneet majoituslippukuntaa ohjataan majoittumaan yhdessä oman kotiseudun lippukuntien kanssa.


Leirillä on monipuolista ohjelmaa


Leirin ohjelma on jaettu ikäkausiin osallistujien iän mukaan ja näin mahdollistetaan kaikille mieluinen ohjelma leirillä. Ikäkausia käytetään partion viikoittaisessa toiminnassa ja monet aktiviteetit on suunniteltu juuri tietyn ikäisille osallistujille. Ikäkaudet ovat seuraavat: sudenpentu (7–9 -vuotiaat), seikkailija (10–12 -vuotiaat), tarpoja (12–15 -vuotiaat), samoajat (15–17 -vuotiaat), vaeltajat (18–22 -vuotiaat), sekä aikuiset (yli 23-vuotiaat). Sudenpennut ja seikkailijat osallistuvat leirille neljäksi päiväksi ja sitä vanhemmat yhdeksäksi päiväksi. Leirin ohjelmissa ollaan yhdessä oman leirilippukunnan saman ikäisten osallistujien kanssa tai yhdessä koko leirilippukunnan kanssa. Samoajat suorittavat leirillä muutaman päivän mittaisen pestin eli pienen työtehtävän esimerkiksi keittiössä tai ohjelman avustajana. Vaeltajat ja aikuiset toimivat leirillä pääsääntöisesti pestissä koko leiriajan ja pestejä voikin hakea ennen leiriä oman kiinnostuksen mukaan. Avoimet pestit löytyvät pestikoneesta.


Mitä mukaan?


Leirille osallistumiseen ei vaadita omaa telttaa yms. varusteita, vaan makuupussi ja -alusta, sekä Suomen kesään sopivat ulkoiluvaatteet riittävät. Jokaiselle osallistujalle toimitetaan leirin pakkauslista, johon on listattu kaikki leirille tarvittavat vaatteet ja tavarat.


Muista siis nämä


 

  1. Selvitä mihin ikäkauteen kuulut (sudenpentu, seikkailija, tarpoja, samoaja, vaeltaja, aikuinen). Mikäli olet kahden ikäkauden rajalla iältäsi, voit valita kumpaan ohjelmaan ja ikäkauteen osallistut leirillä.
  2. Valitse minkä pituiselle leirille osallistut: neljä päivää (sudenpentu, seikkailija) tai yhdeksän päivää (tarpoja, samoajan, vaeltaja, aikuiset) tai yksittäiset päivät.
  3. Valitse lippukunta jonka kanssa haluat majoittua, jos et tiedä jätä valinta tyhjäksi. Voit valita lippukunnan, josta tunnet jo ennestään ihmisiä tai lippukunnan johon haluat tutustua paremmin. Lisätietoa eri lippukunnista löytyy Uudenmaan Partiopiirin internetsivuilta.
  4. Jos olet yli 18-vuotias tutustu avoimiin pesteihin ja hae itseäsi kiinnostaviin pesteihin. Pestejä täytetään koko ajan ja uusia tulee jatkuvasti hakuun.
  5. Lasku lähetetään 14.2. jälkeen.
  6. Kevään aikana ilmestyy kaksi leirikirjettä, joista löytää kaikki oleelliset tiedot leirille valmistautumiseen.