Leiriarki

Sujuva leiriarki vaatii kaikkien yhteistyötä.

Käsien pesu ja hygienia


Leirillä on tärkeä huolehtia hygieniasta ja huolellisesta käsien pesusta. Kädet tulee pestä aina WC-käynnin jälkeen, ennen ruokailua ja säännöllisesti päivän mittaan. Muista pestä myös juomapullosi kerran päivässä.

WC:t ja suihkut


Leirialueelle on sijoitettuna bajamajatyylisiä WC-ryhmiä ja niiden sijainnit löytyvät leirikartasta. Osaan WC-ryhmistä on sijoitettu myös inva-WC:t, jotka ovat tarkoitettu niitä tarvitseville henkilöille.

Leirialueella on yleisiä suihkutiloja miehille ja naisille sekä suihkukoppeja. Suihkuihin voi muodostua jonoa usean leiriläisen pyrkiessä pesulle samaan aikaan, joten peseytyminen tulee suorittaa tarvittavalla ripeydellä. Leiriltä löytyy myös saunoja, jonka aukioloajoista tiedotetaan erikseen leirillä. Leirillä on tärkeää peseytyä säännöllisesti kerran päivässä, mikä lisää terveyttä, viihtymistä ja hyvää oloa.

Kierrätys


Leirin aikana on tarkoitus tuottaa mahdollisimman vähän jätettä. Älä ota mukaan tavaraa, jota et tarvitse ja mieti jo pakatessasi, voitko välttää erilaisen pakkausjätteen tuomisen leiripaikalle. Pakkaamiseen voit käyttää mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi uudelleenkäytettäviä rasioita kertakäyttöisten muovipussien sijaan. Koska jätettä joka tapauksessa syntyy, on jokaisen leiriläisen vastuulla lajitella omat jätteensä asianmukaisiin astioihin, jotta jätteet pääsevät kiertoon ja niistä syntyy mahdollisimman vähän haittaa sekä leirin toiminnalle että ympäristölle. Kullekin alaleirille on järjestetty oma lajittelupisteensä, johon alaleirissä syntyvät jätteet toimitetaan. Lajitteluohjeet eri jätelajeille löytyvät jätepisteiltä.

Riippumatot


Riippumatot ovat suositumpia kuin koskaan! Riippumatossa nukkuminen on sallittua, mutta sitä varten on hyvä muistaa muutama asia.

Paljas, puun ympärille kieputettu köysi painaa puuhun nopeasti ikävät jäljet. Riippumatossa nukkujan olisikin hyvä käyttää suojattuja köysiä tai köysien päihin lisättäviä “puunhalaajia”. Puunhalaajat ovat yleensä noin 2,5 senttimetrin levyisiä remmejä, joiden molemmissa päissä on ommeltu silmukka. Ne eivät paina puuhun jälkiä. Lisätietoja riippumaton oikeasta kiinnittämisestä on muun muassa luontoon.fi-sivustolla.

Viestintä leirin aikana


Leirilehti

Leirilehti pitää sinut ajan tasalla leirin kiinnostavimmista tapahtumista ja ihmisistä. Leirilehti ilmestyy päivittäin leirilippukuntasi ilmoitustaululla sekä sähköisessä muodossa. Lehteä voi lukea myös Säihkeen kahviloissa.

Säihkeen some-kanavat

Säihkeen tunnelmat myös somessa! Seuraa Säihkettä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja Snapchatissa. Jakaessasi Säihke-fiiliksiä someen, käytä hashtageja #säihke2017, #suomi100, #häikäsee, #yhdessä, #partioscout ja #uusimaapartio! Muistathan kunnioittavan käytöksen ja kysyä luvan kuvissa olevilta ihmisiltä ennen niiden julkaisua!